Sinds 2013 ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij Dok11 fysiotherapie. Na een jaar ervaring opdoen merkte ik dat mijn interesses vooral lagen bij de (langdurige) revalidaties. Dit kunnen zowel operatieve als niet-operatieve trajecten zijn. Ook ging mijn interesse uit naar de sportende mens. Dit heeft mij doen besluiten om in 2014 te starten met de master sportfysiotherapie aan de SOMT University. In drie jaar tijd heb ik geleerd hoe ik om moet gaan met complexe sportblessures en hoe ik de atleet kan bijstaan om weer op het gewenste niveau te komen. In 2017 heb ik deze master met succes mogen behalen.

Ik ben voor mezelf op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Deze heb ik gevonden in de master manuele therapie aan de SOMT University. Tijdens deze opleiding heb ik geleerd hoe ik mensen met complexe wervelkolom geleerde klachten kan helpen zoals chronische nek of rugpijn, maar ook verschillende vormen van hoofdpijn en duizeligheid. Deze opleiding heb ik in 2020 afgerond.

Sinds 2021 ben ik werkzaam als docent op de master sportfysiotherapie aan de SOMT university. Het is erg leuk en uitdagend om fysiotherapeuten te begeleiden in hun leerproces om master sportfysiotherapeut te worden. Dit combineer ik dan ook graag met mijn werk bij Dok11 Fysiotherapie. Ook ben ik stagedocent voor de studenten die bij ons in de praktijk stage komen lopen.

Als fysiotherapeut vind ik het belangrijk om totaalbeeld van de mens te creëren. Welke factoren zijn van invloed op de klachten en hoe zijn deze aan te passen. Dit betekend dus dat het vaak niet alleen fysieke, maar ook psychosociale of leefstijl gerelateerde factoren zijn. Ik probeer de patiënt altijd handvaten mee te geven wat zij zelf aan hun klachten kunnen doen en duidelijk te maken dat hun aandeel in het herstelproces groot is.

Ik begeleid vooral mensen die leiden aan de volgende klachten:

– Eerste hulp bij sportongevallen voor diagnose of verwijzing
– Sport gerelateerde blessures
– Voorste/achterste kruisband letsels
– Meniscus operaties
– Prothese operaties ( bijv. nieuwe heup of knie)
– Luxaties van gewrichten
– Revalidaties na een breuk
– Groeigerelateerde (sport)blessures bij kinderen
– Chronische peesklachten ( bijv. achillespees, kniepees, tennis elleboog)
– Chronische rug en/of nekpijn
– Kraakbeen letsels
– Hielpijn