Vergoeding

Fysiotherapie:

De vergoeding voor fysiotherapie komt uit de aanvullende verzekering en dus niet uit de basis verzekering. Als u aanvullend verzekerd bent, is het weer afhankelijk van uw pakket van uw eigen zorgverzekeraar, hoeveel fysiotherapie er vergoed wordt. De vergoeding kan worden uitgedrukt in een bedrag of in het aantal behandelingen. Dit is te vinden in de polis van uw zorgverzekering.

In geval van een chronische aandoening (die op de officiële lijst chronische aandoeningen fysiotherapie staat), komt de vergoeding vanaf de 21e behandeling wel uit de basis verzekering. Enkele voorbeelden hiervan zijn; een operatie, CVA, spierziekte,  Parkinson en COPD. De administratie of de fysiotherapeut kan uw vragen hierover beantwoorden.

Kinderfysiotherapie:

Elk kind van 0 – 18 jaar is verzekerd voor (kinder)fysiotherapie. Dit is onderdeel van de basisverzekering. De eerste 9 behandelingen en de daaropvolgende 9 behandelingen zijn altijd verzekerd. Bovendien is er geen sprake van eigen risico bij kinderfysiotherapie.

Kosten

Fysiotherapie DOK 11 hanteert per 1 januari 2023 de volgende particuliere tarieven voor haar activiteiten.

Zitting fysiotherapie € 37,50
Zitting kinderfysiotherapie € 48,65
Zitting manuele therapie € 45,70
Zitting bekkenfysiotherapie € 46,00
Zitting oedeemtherapie € 48,65
Zitting psychosomatische fysiotherapie € 45,70
Intake & onderzoek € 50,70
Medisch Trainingstherapie vanaf € 32,50

LET OP: Tarieven via de zorgverzekeraar zijn per verzekeraar verschillend. Raadpleeg hiervoor uw zorgverzekeraar of neem contact op met de administratie of uw therapeut.