Ik ben fysiotherapeute sinds 2005 en oedeemtherapeute sinds 2007. Hierbij maak ik veel gebruik van tape technieken. In deze jaren vond ik het interessant wat mensen denken en wat ze beweegt om dingen te doen of juist niet. Daarom ben ik gestart met de Master tot psychosomatische fysiotherapeut en heb deze in 2011 afgerond. Zowel tijdens deze Master als tijdens de opleiding tot mindfulness trainer heb ik veel gesprekstechnieken geleerd om mensen zelf tot veranderingen, in bijvoorbeeld gedrag, te laten komen. Dit vind ik een boeiend onderdeel van mijn vak, wat ik zowel bij de psychosomatiek als bij de oedeemtherapie goed en veelvuldig kan gebruiken. Ook maak ik veel gebruik van ademhalings- en ontspanningstechnieken, onderdelen van de acceptance en commitment therapie (ACT) en graded activity. Dit laatste is een manier van trainen, waarbij tevens veel aandacht wordt besteed aan het in acht nemen van de grenzen van het lichaam.

Op dinsdag, donderdag en vrijdag ben ik aanwezig op de praktijk.